AutorijschoolR.

Last van rijangst? Gelukkig is er iets aan te doen!
Image

Rijangst?

Zit je steeds minder achter het stuur omdat het zweet je uitbreekt als je aan autorijden denkt? Vermijd je tegenwoordig de autosnelweg, vind je het eng om door een tunnel te rijden of zie je op tegen file parkeren? Soms kun je jaren zonder problemen achter het stuur zitten, en ineens rijangst ontwikkelen. Steeds meer mensen krijgen hiermee te maken. In Nederland zijn er tussen de 800.000 en 1.000.000 mensen die lijden aan één of andere vorm van rijangst.
Mensen met rijangst krijgen vaak plotseling een aanval van paniek en angst. Ze verkrampen, gaan hyperventileren of krijgen een zweetaanval. Ook duizeligheid en troebel zien is een kenmerk van rijangst. Deze gevoelens zijn niet alleen heel onaangenaam, maar kunnen ook de veiligheid in gevaar brengen.

Gelukkig is er iets aan te doen!

Rijangst kan specifiek zijn wanneer de angst zich beperkt tot slechts één of enkele situaties, bijvoorbeeld tunnels, bruggen, de linkerrijstrook op de autosnelweg, wegen langs water, het naderen van verkeerslichten, het rijden in een file, inparkeren, verkeersagressie, angst om mee te rijden met een specifiek persoon. De angst om mee te rijden wordt ook wel bijrijdersangst genoemd.

Mensen met rijangst zijn veelal niet alleen bang voor het verkeer of het autorijden zelf. Ze zijn ook vaak bang voor de symptomen van hun eigen lichamelijke angst, zoals spierkrampen en/of duizelingen, hyperventilatie, hartkloppingen en bijvoorbeeld wanhoopsgedachten.


Gelukkig is rijangst, in welke vorm dan ook, uitstekend te behandelen. Samen gaan we kijken waar je tegenaan loopt en wat het beste traject lijkt te zijn om je van deze rijangst af te helpen. Wanneer je op zoek bent naar een gedegen instructeur, in Groningen en omstreken, om je van je rijangst af te helpen ben je bij autorijschoolR op het juiste adres!
Image
Ronald heeft een zeer fijne manier van lesgeven met veel humor. Een combinatie van leuke gesprekken en goede aanwijzingen lieten me meteen op mijn gemak voelen. Dankzij Ronald heb ik na slechts 18 lessen het examen gehaald. Bedankt!.

Informatie

Met passie voor verantwoord rijden, plezier en de nodige dosis humor geef ik rijles in de stad Groningen en omstreken. Ik help je vakkundig en in zo weinig mogelijk lessen aan een rijbewijs.

zoeken