AutorijschoolR.

Met passie voor verantwoord rijden, plezier en de nodige dosis humor je rijbewijs halen? Individuele en persoonlijke begeleiding op maat! Autorijden is serieus maar ook vooral leuk!
Image

Theorie

Om praktijkexamen voor de personenauto (categorie B) te mogen doen moet je eerst je theorie-examen halen. Voor deelname aan het theorie-examen moet je minimaal 16 jaar zijn, voor de rijlessen minimaal 16,5 jaar.

Het theorie-examen wordt afgenomen bij het CBR en bestaat uit 3 verschillende onderdelen. Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen waarvan je 13 of meer goed moet beantwoorden, het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, hiervan moet je 10 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hiervan moet je 25 of meer vragen goed beantwoorden. Bij de onderdelen kennis en inzicht krijg je in totaal ook 2 testvragen. Je kunt je opgegeven voor het theorie-examen via de website van het CBR. Een theorie-examen kost €33,- euro in 2019.

Wil je weten wat voor soort vragen je tijdens je theorie-examen kunt krijgen? Kijk hier voor een voorbeeld van elke soort vraag.

Theorie examen gedaan?

Je hoort direct of je geslaagd bent.

Binnen ongeveer 15 minuten stuurt het CBR je de uitslag van je examen ook via e-mail. Ze sturen je dan het uitslagformulier waarop je kunt zien welke examenonderwerpen je goed en minder goed kent. Dit is handig voor je voorbereiding op een eventueel herexamen. Bij de start van je examen controleer je hiervoor het opgegeven e-mailadres of vul je dit alsnog in.

Ben je geslaagd?

Dan is je uitslag 1,5 jaar geldig.

Ben je gezakt?

In de e-mail vertellen we je op welke onderwerpen je extra moet letten bij het leren voor je volgende theorie-examen.

Kijk hier in het examenplan, hierin vind je alle belangrijke info over het theorie-examen voor de auto.


Image
Ronald heeft een zeer fijne manier van lesgeven met veel humor. Een combinatie van leuke gesprekken en goede aanwijzingen lieten me meteen op mijn gemak voelen. Dankzij Ronald heb ik na slechts 18 lessen het examen gehaald. Bedankt!.

Informatie

Met passie voor verantwoord rijden, plezier en de nodige dosis humor geef ik rijles in de stad Groningen en omstreken. Ik help je vakkundig en in zo weinig mogelijk lessen aan een rijbewijs.

zoeken